Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/naptejet-vasaroltak-a-katonaknak-3932806/

Naptejet vásároltak a katonáknak

A gyakorlatokra és a külföldi szolgálatteljesítésre hivatkozik a honvédelmi tárca.

Speciális tápláló formulája megfelelően hidratálja bőrét minden napozás során, hosszan tartó barnaságot biztosít, valamint megvédi bőrét az idő előtti öregedéstől – ez egy olyan napvédő krém leírása, melyből 7,6 millió forint értékben vásárolt a honvédség. A különösen arcra és dekoltázsra javasolt naptej beszerzése egy a Kormány.hu-n található dokumentumból derül ki. A furcsának látszó „bevásárlás” kapcsán arról érdeklődtünk a Honvédelmi Minisztériumnál (HM), mi indokolta a beszerzést. – A napvédő krémek beszerzése a Magyar Honvédség személyi állománya egészségének megőrzése érdekében történt – közölte válaszában a tárca sajtóosztálya. Mint írták, „a Magyar Honvédség tevékenysége – a gyakorlatok, kiképzések, külföldi szolgálatteljesítés és egyéb feladatok – során a katonák szabad téren változatos időjárási és klimatikus körülmények között látják el feladatukat”. A HM szerint a nyári időszakban hazánkban is jelentős azon napok száma, amelyeken extrém magas UV-sugárzás észlelhető. Nem mulasztották el megemlíteni azt sem, hogy a napsugárzás káros hatásai elleni megfelelő védekezést egész évben szem előtt kell tartani.

Arra a kérdésünkre a HM nem válaszolt, pontosan hány tubus naptejet vásároltak. A válaszban megnevezett, Duglon SPF 30 típusú krém piaci ára nem haladja meg az 1000 forintot, vagyis mintegy hétezer darabot szállíthattak le a szervezetnek. A 2016-os költségvetési törvény indoklásában ugyanakkor 25 533 személyt említenek a honvédség állományában, a létszámhiányt azonban a sajtóban megjelent cikkek 8000 fő körülire teszik. Az így maradt mintegy 17 000 fő többsége, közel 12 000 fő dolgozik központi és háttérintézményekben, vagyis a tényleges katonai feladatokat ellátó honvédek száma 6-7000 fő lehet – azaz a HM naptejbeszerzése megerősítheti a létszámhiányról szóló korábbi találgatásokat.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …