Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/orban-rahel-korabbi-ugyvedje-is-a-szerencsesek-kozt-3895334/

Orbán Ráhel korábbi ügyvédje is a szerencsések közt

Milliárdos állami tendert nyert egy konzorcium, amelyben feltűnik a Erzsébetváros fideszes alpolgármestere is.

Csaknem bruttó 2,4 milliárd forintért adhat tanácsokat a Miniszterelnökségnek az „Ész-Ker” Kft. és az SBGK Ügyvédi Iroda alkotta konzorcium – derült ki a friss közbeszerzési hirdetményből. A két társaság eddig is órási összegekhez jutott a kormányzati pályázatokon. Ez a jelek szerint nem véletlen.

Az Ész-Ker Kft.-ről tavaly az Átlátszó.hu írta meg, hogy a cég többségi tulajdonosán, Kárpáti Péter Györgyön keresztül kapcsolatba hozható az ismert kormányközeli milliárdossal, Garancsi Istvánnal, valamint Tiborcz Istvánnal is, aki Orbán Viktor miniszterelnök veje.

Az SBGK ügyvédi iroda szintén az állami tenderek nagy kedvezményezettje. Az iroda elnökségi tagja pedig nem más, mint Erzsébetváros fideszes alpolgármestere. Bajkai István arról is ismert, hogy a kormányfő lányának, Orbán Ráhelnek látta el a jogi képviseletét korábban. 

A konzorcium a Miniszterelnökség számára a Vidékfejlesztési Program és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében nyújt majd jogi és közbeszerzési tanácsadást, segítve az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap, valamint az Európai Tengerügyi és Halászati Alap forrásaiból származó pénzeszközök felhasználásával történő közbeszerzési eljárásokat.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …