időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Tilos lengetni az amerikai lobogót

MNO
2003.04.11. 06:51

Tilos mostantól az amerikai nemzeti lobogót lengetniük az Irakban tartózkodó amerikai csapatoknak, tilos e zászlót bármely középületre, szoborra feltűzniük. Az erre vonatkozó parancs megértéséül az a tévéképernyõkön világszerte bemutatott jelenet szolgál, amikor egy amerikai kiskatona néhány másodpercen át amerikai zászlócskával takarta le a késõbb ledöntött bagdadi óriás Szaddám-szobor fejrészét.

A tizenkilenc éves fiú az elmúlt harminchat órában valószínûleg több pofont kapott e tettéért, mint életében eddig összesen. Azt a benyomást keltette ugyanis a világ szemben, hogy lám, Amerika valóságos célja megszállni, netán gyarmatává tenni Irakot.

A fiú az amerikai tévéállomásoknak adott nyilatkozataiban saját úgymond hülyeségét okolta a történtekért és bocsánatot kért, egyébként pedig számára, egy Ázsiából menekült család sarja számára – mint mondta – az amerikai lobogó egyszerûen a szabadság szimbóluma. (Magyar Rádió)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.