150 millió forintba került a legújabb szocialista kampányfüzet

<p>A Miniszterelnöki Hivatal összesen 1,1 milliárd forintot fordít kommunikációra, míg az Egészségügyi Minisztérium 400 milliót költ propagandára az emberek pénzén, de az emberek ellen, hiszen még a leukémiás betegektől is dobozdíjat követel – hangoztatta Cser-Palkovics András.</p>

MNO
2008. 01. 29. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét a régi lemezt veszi elő a Fidesz: ha nincs szakmai mondanivalója, pártpolitikai alapon támadja a kormányzati kommunikációt. A tájékoztatás a kormány jogszabályokban előírt kötelezettsége, ráadásul éppen az ellenzéktől származó félrevezető vagy téves információk tömkelege bizonyítja, hogy szükség van az alapos kormányzati tájékoztató munkára – áll a Kormányszóvivő Iroda által kiadott közleményben.


-A Fidesz továbbra is a kormány népszavazási kampányának leállítását követeli Gyurcsány Ferenctől – mondta az ellenzéki párt helyettes szóvivője kedden Budapesten annak kapcsán, hogy megjelent az Új Magyarország című kiadvány második száma.

-Arra szólítjuk fel Gyurcsány Ferencet és kormányát, hogy állítsa le a közpénzből folytatott kampányt, propagandahadjáratot, és a hazugságokat ne terjessze, főleg ne közpénzen! – követelte Cser-Palkovics András. Gyurcsány Ferenc és az MSZP-SZDSZ-kormány 2006 tavasza óta semmibe veszi az embereket – jelentette ki a Fidesz helyettes szóvivője. Hozzáttette: a választások során becsapták az embereket, hiszen olyan ígéreteket tettek, amelyeket nem tartottak be, majd később bevezették a tandíjat, vizitdíjat, kórházi napidíjat.

A politikus hangsúlyozta: felmérések szerint az emberek elutasítják a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat, a kormány viszont, amely eddig semmibe vette az emberek véleményét és nem tájékoztatta őket, most hirtelen óriási kampányolásba kezdett közpénzen.

Mint mondta, a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról szóló Új Magyarország-kampányfüzet első száma 125 millió forintba, a most megjelent a második szám 150 millióba került. Emellett a Miniszterelnöki Hivatal összesen 1,1 milliárd forintot fordít kommunikációra, míg az Egészségügyi Minisztérium 400 milliót költ propagandára az emberek pénzén, de az emberek ellen, hiszen még a leukémiás betegektől is dobozdíjat követel. Cser-Palkovics András hangsúlyozta, Gyurcsány Ferenc az emberek pénzéből az emberek ellen kampányol, teszi ezt úgy, hogy ezzel a tevékenységével nemcsak morális, de alkotmányossági elveket is sért. Ezért felszólította a miniszterelnököt és kormányát, hogy állítsa le a közpénzből folytatott propaganda-hadjáratot, s a hazugságokat ne közpénzen terjessze.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.