Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Bűn után kezelik a szocialistát

Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető egykori kampányfőnöke, a jogerősen három év szabadságvesztésre ítélt Csonka Gábor ahelyett, hogy börtönben ülne, egy fővárosi pszichiátriai osztályon kezelteti magát. Erről Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta lapunkat.

Magyar Nemzet
2008. 01. 09. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belicza Andrea elmondta: a Fővárosi Bíróság büntetés-végrehajtási bírája múlt csütörtökön telefonon vette föl a kapcsolatot a tárnoki rendőrőrssel, és kérte, hogy vezessék elő Csonkát, akinek december 19-e óta a Nagy Ignác utcai börtönben kellene büntetését töltenie. A szóvivő elmondta: a tárnoki rendőrök még csütörtökön ellátogattak az elítélt lakóhelyére, de csupán az édesapja volt otthon, aki azt állította, hogy a fiát Budapesten kezelik az egyik pszichiátriai intézetben. Belicza Andrea hozzátette: a rendőrség másnap jelezte a bíróságnak, hogy az orvosi kezelés miatt Csonka Gábornak a lakhelyéről való elővezetése meghiúsult. Ismert, Csonka ötmillió forint kenőpénzt vett át az MSZP Köztársaság téri székházában, ezért vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt tavaly nyáron elítélték.

Pilhál Tamás

(Részletek a Magyar Nemzet 2008. január 9-i számában)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.