Szabadlábon a Terézvárosi Vagyonkezelő vezetője

Elutasította a Terézvárosi Vagyonkezelő vesztegetéssel gyanúsított vezetőjének és egy másik személynek az előzetes letartóztatására irányuló ügyészségi indítványt a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton – közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

MNO
2008. 01. 26. 15:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő vagyonkezelő cégének igazgatóját gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetéssel, egy másik személyt pedig ugyanennek a bűncselekménynek a bűnsegédi alakzatával gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda. A bíróság az alapos gyanút nem vitatta, ám az ügyészség által felhozott letartóztatási indokokat, azaz a szökés, elrejtőzés, illetve az eljárás meghiúsításának veszélyét nem látta megalapozottnak, így az őrizetbe vett gyanúsítottak szabadlábra kerültek.

A helyi bíróság döntése ellen az ügyészség fellebbezett, így a Terézvárosi Vagyonkezelő vesztegetéssel gyanúsított vezetője és a másik személy letartóztatásának ügyében a Fővárosi Bíróság dönt majd jogerősen. Szerdán rendőrök vitték el a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját az igazgatótanácsi ülésről. A hvg.hu internetes portál a napokban azt írta, hogy a férfit egy nagyértékű ingatlan eladásával kapcsolatos vesztegetési ügyben hallgatták ki gyanúsítottként.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.