Távozik a 4-es metró volt projektigazgatója – 12 milliót kap

Közös megegyezéssel távozik Gulyás László, a DBR Metró Projektigazgatóság igazgatóhelyettesi posztjáról - közölte a Budapesti Közlekedési Zrt. sajtóirodája kedden. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője érthetetlennek tartja a végkielégítést.

MNO
2008. 01. 08. 18:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás László 2001. január 1-jétől tevékenykedett a Fővárosi Közgyűlés által 1997-ben a 4-es metró projekt előkészítésére és lebonyolításának koordinálására létrehozott szervezet igazgatójaként. 2007. augusztus 1-jétől látta el az igazgatóhelyettesi feladatokat. Az igazgatóhelyettes a munka törvénykönyvének, illetve a munkaszerződésének megfelelően majd 12 millió forint végkielégítésben részesült – közölte a BKV. A tájékoztatás szerint Gulyás László január 2-a óta felmondási idejét tölti.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a hírre reagálva elmondta, hogy „érdekes” szerződése lehetett Gulyás Lászlónak, ha úgy is jár neki végkielégítés, hogy közös megegyezéssel távozik a DBR Metró Projektigazgatóságtól. A frakcióvezető szerint ha Gulyás László a felelős a metrószerződésekért, akkor magyarázatra szorul a végkielégítés, ha viszont mégsem ő felel értük, akkor az a kérdés vetődik fel, hogy miért kellett neki távoznia. Tarlós István hozzátette: ezt a magyarázatot Demszky Gábor főpolgármesternek kell megadnia. Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra: az teszi különösen súlyossá az ügyet, hogy Magyarország legnagyobb beruházásáról, illetve annak szerződéseiről van szó.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.