Átadták Debrecen új piaccsarnokát

A XXI. század piaccsarnokát adta át csütörtökön Debrecenben Kósa Lajos, a cívisváros polgármestere. Emlékeztetett arra, hogy Debrecenben csaknem 650 éve – 1361 óta – van állandó piac. A legismertebb ezek közül egykor a Piac utca volt, Debrecen főutcája a nevét is a vásárhelyről kapta.

MNO
2008. 02. 28. 12:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecen önkormányzata 2000-ben döntött arról, hogy a régi, elavult piaccsarnok helyett újat építenek a városban. A magánbefektető Dexium Kft. az önkormányzat tulajdonában lévő, húszezer négyzetméter nagyságú, nettó 1,6 milliárd forint értékű földterületért cserébe többek között egy 6000 négyzetméter alapterületű korszerű piaccsarnok építését vállalta. Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy a régi vásárcsarnok 2006. július 15-ig működött, majd – az árusok kérésére – ideiglenes kis piacot nyitottak a belvárosban.

A most elkészült nagy piacnak, amelyet pénteken reggel vehetnek birtokba az árusok és a vásárlók, hasznos alapterülete több mint 6500 négyzetméter, a földszinten 18, az emeleten 13 üzlethelyiséget alakítottak ki. A korszerű, kétszintes piacon összesen 295 asztal és 29 hűtőpult található. Az épület alatt több mint 100 parkolót hoztak létre. Az árusok a parkolóból teherliften át tölthetik fel az áruikat. A piac két szintjét mozgójárda köti össze, míg kívülről a két oldalán úgynevezett spanyol lépcsőn át is megközelíthetik a felső szintet.

(MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.