Büntetőfeljelentés: romákat pénzel Veres stábja az otthon maradásért? + Videó

A népszavazás befolyásolásának gyanúját vetik fel azok a telefonbeszélgetések, amelyeket a Hír Televízió stábja rögzített pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban. A televízió információi szerint az MSZP anyagi ellenszolgáltatást kínált a környékbeli romáknak azért, hogy otthon maradjanak március 9-én.<br /><br /><a href="http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&amp;videoview_id=5226"><strong>• Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!</strong></a>

MNO
2008. 02. 24. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír Televízió munkatársa Veres János pénzügyminiszter, MSZP-s országgyűlési képviselő választási kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében hívott fel cigány kisebbségi önkormányzati vezetőket, hogy ellenőrizze a tévé szerkesztőségébe korábban érkezett bejelentések valóságtartalmát. A bejelentések egybehangzóan arra utaltak, hogy a szocialista párt anyagi ellenszolgáltatást kínál a környékbeli romáknak azért, hogy otthon maradjanak március 9-én.

A Hír TV munkatársának a romák ajándékcsomagokról és pénzről beszéltek. Szavaikból arra lehet következtetni, hogy hasonló módszerrel vásárolta meg korábban is az MSZP a szabolcsi cigányok szavazatait.

A stáb rögzítette egy roma férfi és Veres János kampányfőnökének telefonbeszélgetését is, amelyben a politikus hajlandónak mutatkozott pénzt fizetni a szavazatokért. A Hír Televízió büntetőfeljelentést tett a telefonbeszélgetésekben elhangzó korábbi választási visszaélések miatt.

A kampányfőnök még pénteken értesült a telefonhívásokról, és rendőrségi bejelentést tett. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombat délelőtt elrendelte a nyomozást a népszavazás rendje elleni bűncselekmény gyanújával – ismeretlen tettes ellen. A Hír Televízió néhány órával később részleteket közölt a leleplező hangfelvételekből. A csatorna riportere pedig telefonon értesítette a szabolcsi főkapitányságot, majd ügyvédje kíséretében jelentkezett az ORFK-n.

(Hír TV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.