Feljelentették Terézváros MSZP-s polgármesterét

Hűtlen kezelés miatt feljelentette a rendőrségen Verók István VI. kerületi polgármestert Liszeckij László, annak a cégnek a tulajdonosa, amely a Bajcsy-Zsilinszky út 13. szám alatti üzlethelyiséget üzemeltette. Lépéséről Liszeckij László sajtóértekezletet tartott szerdán, ahol elmondta: a szocialista városvezetőnek tudomása volt arról, hogy a bérbeadás törvénytelen volt.

MNO
2008. 02. 20. 13:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Verók Istvánnak bizonyíthatóan tudomása volt arról, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyiséget tizenegy éven át törvénytelenül adták neki bérbe – jelentette ki Liszeckij László. Hangsúlyozta, hogy ebben az időszakban többször tartott helyszíni vizsgálatot az önkormányzat; az ellenőrök mindig mindent rendben találtak.

Liszeckij elmondta, hogy az üzlethelyiséget nem az ő cége, hanem egy másik kft. bérelte az önkormányzattól. Ő a bérlőtől vette tovább bérbe. Hangsúlyozta: ez törvénytelen volt, hiszen éppen az önkormányzat mondta ki 2007 márciusában, hogy a bérlőnek nem lett volna joga kiadni a bérleményt. Hozzátette: az ő cége havi egymillió forintot fizetett a „főbérlőnek”, és szerinte ennek a pénznek csak a töredéke került az önkormányzathoz.

Az önkormányzat tavaly márciusban az illegális bérbeadásra hivatkozva érvénytelennek ítélte a bérleti szerződést és felszólította az albérlőt – a műsoros CD-ket és DVD-ket forgalmazó céget –, hogy azonnal függessze fel a kereskedelmi tevékenységet az ingatlanban. A boltot a cég bezárta, az mind a mai napig lakat alatt állt a benne lévő árukészlettel és bútorokkal együtt.

A múlt héten derült ki, hogy az ingatlant az önkormányzat – Liszeckij László szavai szerint pályáztatás nélkül – eladta egy amerikai tulajdonban lévő cégnek. Az új tulajdonos a teljes árukészletet lefoglalta, a boltot „kipakolta”. Liszeckij László emiatt feljelentést tett a VI. kerületi rendőrkapitányságon, mivel 30 millió forint kár érte a cégét.

A feljelentő hangsúlyozta: az önkormányzat nem tájékoztatta őket arról, hogy az általuk bérelt ingatlant eladja, nem szólította fel őket annak elhagyására, de még a bérleti szerződést sem bontotta fel. Verók István írásban és személyes tárgyalás alkalmával is hangsúlyozta, hogy kivizsgálják az ügyet, de semmilyen lépést nem tett ennek érdekében.

Az MNO korábban megírta: a Fidesz VI. kerületi frakciója kezdeményezte a terézvárosi önkormányzat feloszlatását, mivel „a kerületben súlyos politikai, gazdasági és társadalmi válság alakult ki”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.