időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

FTC-ingatlan – Érvényes és eredményes a pályázat

MNO
2008.02.13. 09:58

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (MNV) érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Üllői úti ingatlanjára kiírt hatodik pályázatra nyújtott be. Ellenkező esetben a Fradi szurkolói tüntetést szerveztek volna.

Az MNV az MTI-hez eljuttatott közleményében kitér arra: „a tanács határozatát követően az FTC feladata lefolytatni az Esplanade Kft.-vel a tárgyalásokat a stadion felújítását, a részvénycsomag, valamint a létesítményhasználati jog adásvételét illetően. Az MNV Zrt. haladéktalanul megkezdi az Esplanade Kft.-vel az ingatlan adásvételi szerződésének előkészítését. A szerződés aláírására az FTC és az Esplanade között megkötendő három szerződés aláírását követően kerül majd sor”.

A Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) honlapján megjelent közleményből kiderül, hogy a drukkerek abban az esetben vonultak volna az utcára, ha „érvénytelen vagy eredménytelen a tender”, ha „nem hoz döntést a tanács”, vagy ha „nem az egyértelmű szurkolói igényeknek megfelelő döntés születik”.

A drukkerek már többször is kinyilvánították, hogy az angol Kevin McCabe magyarországi érdekeltségéhez tartozó Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.-t szeretnék győztesnek. Január 19-én több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt. A drukkerek azért tüntettek, mert három nappal korábban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította azt a pályázatot, amelyet az Esplanade Real Estate nyújtott be az FTC Üllői úti ingatlanegyüttesének tulajdonjogára.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült rendezni a klub sorsát, mázsás kövek gördültek le a szívemről – mondta Rieb György, az FTC elnöke. – Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki hozzájárult a pályázat sikeréhez. Rengeteget segített nekünk szimpatizánsaink kiállása, a Ferencváros Szurkolók Szövetsége komoly érdemeket szerzett abban, hogy ez a nap elérkezett. A szerződést csak márciusban írjuk alá, de az érdemi munka már ezen a héten elkezdődik, a futballcsapatot négy új játékossal erősítjük meg és elkezdődik az új stadion építésének az előkészítése is."

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.