időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Hűvösre küldik a postarablót

MNO
2008.02.26. 16:53

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott határozatában azt a férfit, aki tavaly júliusban kirabolta a nagydorogi postahivatalt.

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa érdemben helybenhagyta az ügyben első fokon eljárt Tolna Megyei Bíróság korábbi ítéletét, és a 37 éves Sz. Zsoltot nagy értékre, fegyveresen elkövetett rablásban, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésben és ittas járművezetésben mondta ki bűnösnek. A tényállás szerint a vádlott 2007 nyarára jelentős összegű adósságot halmozott fel, melyet már képtelen volt visszafizetni, ezért az év július 11-én elhatározta: kirabolja a nagydorogi postahivatalt.

Sz. Zsolt magához vette riasztópisztolyát, baltáját és az álcázáshoz szükséges ruhadarabokat, majd ittasan motorra ült, és a postához hajtott. Bement a hivatal úgynevezett feldolgozóterébe, ahol felszólította az ott dolgozót a páncélszekrényben tárolt pénz átadására. Amikor az alkalmazott erre nem volt hajlandó, arcul ütötte, maga vett el összesen 2,3 millió forintot, s végül motorjával elmenekült a helyszínről. A posta egyik ügyfele időközben értesítette a rendőrséget. A kiérkező járőrök rövid üldözést követően elfogták az erősen ittas rablót, akinek lakásán később illegálisan tartott vadászpuskát és lőszereket is találtak.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.