időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Javulást várnak a hevesi rendőröktől

MNO
2008.02.21. 17:37

Eredményesen dolgoztak a Heves megyei rendőrök a múlt évben, ugyanakkor néhány területen javulást vár az országos rendőri vezetés – mondta Kökényesi Antal országos rendőrfőkapitány-helyettes a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság évértékelő állománygyűlésén csütörtökön.

Heves megyében az ismertté vált bűncselekmények száma tavaly a 2006. évhez képest csaknem 25 százalékkal, 10 532-ről 13 106-ra emelkedett – mondta Juhász István megyei főkapitány, aki tavaly november óta vezeti a megyei rendőrséget. A személy elleni bűncselekmények száma az előző évi 511-ről 571-re, az emberölések száma hétről kilencre, a közlekedési bűncselekmények aránya 40 százalékkal, száma pedig 565-ről 794-re nőtt. A főkapitány kiemelte: Heves megyében az emberölések felderítési eredményessége évek óta 100 százalékos, vagyis minden gyilkos rendőrkézre került.

Kökényesi Antal országos főkapitány-helyettes arról szólt, hogy az új megyei vezető bátran nyúl a változtatás lehetőségeihez, a megyei rendőrség pedig jó színvonalon, eredményesen végezte feladatait. Ugyanakkor a felderítések területén javulást vár el. Kiemelte: fontosnak tartja, hogy a társadalom, elsősorban az önkormányzatok is elismerjék a sikeres rendőri munkát.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.