Jelenléti ív igazolja az SZDSZ-elnök-választáson történt csalást

Igazolja a Hír Televízió birtokába jutott jelenléti ív másolata a csalást az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán. <br />Közben Fodor Gábor ügyvivő és T. Asztalos Ildikó, a kisebbik kormánypárt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke minősíthetetlen vádaskodásnak tartja Köteles Péternek a párt elnökválasztásáról szóló kijelentéseit.<br /><br /><a href="/portal/542672"><strong>• Etikai eljárás a „minősíthetetlenül vádaskodó” Köteles ellen</strong></a>

MNO
2008. 02. 13. 19:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke közölte: minősíthetetlen vádaskodásnak tartja Köteles Péternek az SZDSZ elnökválasztásáról szóló kijelentéseit, és ezzel egyetértett Fodor Gábor, a párt ügyvivője, korábbi elnökjelölt is, a két politikus miskolci sajtótájékoztatóján, szerdán. Az SZDSZ elnökválasztásán a nyertes és a vesztes elfogadta az eredményt, ez „tiszta választás” volt – közölte T. Asztalos Ildikó. Hozzátette: Köteles Péter sértett ember, aki valamilyen módon bosszút szeretne állni rajta és az SZDSZ-en.


A dokumentumon egy olyan borsodi küldött házaspár neve mellett is szerepel aláírás, akik a Hír TV Célpont című műsorában azt nyilatkozták, nem tudtak részt venni a budapesti elnökválasztáson, mert dolgoztak. Vági Sándortól aláírásmintát is kértünk. Kézjegye láthatóan nem egyezik meg azzal a szignóval, amely a jelenléti íven szerepel. Mindez igazolja, hogy valaki helyettük vette fel a szavazólapot, és voksolt is.

A televízió birtokába került dokumentumot megmutattuk az elnökválasztáson alulmaradt Fodor Gábornak. Ő helyi ügynek nevezte a történteket, amelyet szerinte a Borsod megyei szervezetnek kell kivizsgálnia. Egyben megismételte: az SZDSZ-ben nincs legitimációs válság. A jelenléti ív másolata egyébként megegyezik azzal az eredeti dokumentummal, amelyet az SZDSZ hivatalosan leadott a bíróságra az elnökválasztás után.

(Hír TV, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.