időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Kommandósok vitték el – Alaptalan a vád Lutter Sándor ellen

MNO
2008.02.13. 10:25

Lapértesülések szerint alaptalanul vádolták meg Lutter Sándor alezredest, Nyíregyháza volt rendőrkapitány-helyettesét, akit végül felülvizsgálati kérelem alapján a Legfelsőbb Bíróság mentett fel bűncselekmény hiányában.

„Látványos külsőségek, a sajtó részvétele mellett kommandósok fogtak el 2004 nyarán hivatali helyiségemben, és nyolc bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg akkor” – nyilatkozta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilap, a Kelet-Magyarország munkatársának a volt rendőrségi vezető.

A háromnapos őrizetbe vétel után a bíróság nem fogadta el a kapitányhelyettes elleni letartóztatási indítványt, csak egy hónapos házi őrizetét rendelte el, majd következtek a bírósági eljárások négy vádpont alapján.

A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla végül államtitoksértés vétségéért és hivatali visszaélés bűntettéért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, amit felülvizsgálati kérelem alapján a Legfelsőbb Bíróság januári ítéletében bűncselekmény hiánya miatt hatályon kívül helyezett – ismertette a végzést Lutter Sándor.

A kapitányhelyettes 2005 decemberében 25 éves szolgálati idejére való tekintettel, átszervezés címén nyugállományba vonulhatott a rendőrségtől.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.