időjárás 4°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Kósa elképzelhetőnek tartja, hogy 2010-ben kormányfő legyen

MNO
2008.02.20. 18:12

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere elképzelhetőnek tartja, hogy 2010-ben elvállalná a miniszterelnöki posztot.

„El tudok képzelni olyan helyzetet, amikor elvállalnám, és olyat is, amikor nem” – mondta Kósa Lajos arra a kérdésre, hogy ha a Fidesz megnyeri a 2010-es választást, elvállalná-e a kormányfői megbízatást. A politikus hozzátette, a Fidesz-kormány vezetésére akkor mondana igent 2010-ben, ha ebben a párton belül nyilvánvaló konszenzus alakulna ki, mivel van négy-öt politikus, aki alkalmas az ország vezetésére, s Orbán Viktor ezt már bizonyította is.

A fideszes politikus szerint alapvető változásra van szükség a közigazgatásban, a törvényhozás munkájában, módosítani kellene az alkotmányt, egyszerűsíteni a teljes adórendszert, és újjáépíteni az egészségügyet.

Mindehhez a lehető legszélesebb körű támogatásra lenne szükség. Ha a Fidesz győz, nem visszacsinálni kell a dolgokat, hanem akár a baloldali választókat is meggyőzve előbbre lépni a felgyülemlett problémák megoldásában és a gazdasági növekedés felgyorsításában – fogalmaz a HVG-nek adott interjúban Kósa Lajos.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.