időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Lemondott Gellénháza polgármestere

MNO
2008.02.29. 10:11

Írásban, indoklás nélkül benyújtotta lemondását a Zala megyei Gellénháza polgármestere, Gellén Endre – tájékoztatott Szemes Róbert, a település jegyzője pénteken.

Döntését és a lemondás okát Gellén Endre nem kívánta megindokolni. A polgármester február 21-én nyújtotta be lemondását. Gellén Endre hat évig volt Gellénháza polgármestere. 2002-ben és 2006-ban független jelöltként, jelentős fölénnyel nyerte meg a helyhatósági választást: mindkét alkalommal megszerezte az érvényes szavazatok több mint hatvan százalékát.

A tisztséget az időközi választásig Tóth Mártonné jelenlegi alpolgármester látja el. A helyi választási bizottságnak a lemondástól számított 30 napon belül kell kitűznie az időközi választás időpontját. Az 1700 fős településen 1397 választásra jogosult állampolgár adhatja le szavazatát. A polgármesterjelölteknek 40-50 érvényes ajánlószelvényt kell összegyűjteniük, hogy indulhassanak a választáson – közölte Szemes Róbert.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.