Manipulált elnökválasztás – Kóka lemondását követeli Mali

Saját emberével vizsgáltatja Kóka János az SZDSZ elnökválasztását. Összeférhetetlenség miatt a Borsod megyei küldöttek aláírásainak valódiságát nem a helyi megyei szervezet ellenőrzi. Az utólagos revízióval a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnököt bízta meg Kóka. Mali Zoltán, Drávapiski szabad demokrata polgármestere petíciót juttatott el az SZDSZ ügyvivői testületéhez, melyben Kóka János azonnali lemondását követeli.

MNO
2008. 02. 18. 11:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadhatatlannak tartják az elnökválasztási csalást Fodor Gábor hívei, és rendkívüli tisztújítást, illetve felelősségre vonást követelnek. Az egyik legismertebb közösségi portálon alig két napja kezdődött kampányhoz már több mint 30-an csatlakoztak. Szerintük összeegyeztethetetlen az SZDSZ hagyományaival és liberalizmus eszméjével, hogy valaki a párt vezetését csalással szerezze meg. Az SZDSZ országos tanácsának elnöke, Gulyás József akciójuk átgondolására kérte a kezdeményezőket. Az egyébként Fodor Gábor támogatójának számító politikus szerint az internetes kampány csak tovább ronthatja a párt amúgy is rossz helyzetét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.