időjárás -1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Minden hetedik munkatársától megválik a köztévé?

MNO
2008.02.21. 17:35

A munkatársak csaknem hetedét bocsátaná el az idén a Magyar Televízió – értesült a távirati iroda. A közmédium üzleti tervét pénteken vitatja meg az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma. Rudi Zoltán korábban bejelentette: ötszáz embert kell elbocsátani addig, míg a médium nem költözik új székházba.

Kétszáz-kétszázötven emberrel karcsúsítanák a köztévé 1750-es létszámát – állítják az MTV üzleti tervét ismerők. Meglátásuk szerint a következő évek leépítésének egyik forrása az lehet, hogy – mivel a jövő esztendő végén átadandó gyártóbázis üzemeltetését is az építtető végzi – a kiszolgálószemélyzet tagjaitól válik meg a közszolgálati médium.

Az MTV kommunikációs irodája csütörtökön korainak nevezte az új székházba költözéssel kapcsolatos elbocsátásokra vonatkozó kérdést, ahogy pár nappal korábbi tájékoztatásuk is csak arra szorítkozott, hogy „az idén is folytatódik a szervezet átalakítása, illetve a munkavállalók képzése”.

Rudi Zoltán tavaly november végén nyilatkozott úgy, hogy az új székházba költözésig még félezerrel kell lefaragni az MTV létszámát, s ennek a felét 2008 végéig teljesítik, konkrétumokat azonban arra hivatkozva nem árult el, az elnöki pályázati csomag egyik feltétele, hogy a tisztségért versenybe szálló ne tegyen közzé részleteket elképzeléseiről.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.