SZDSZ-csalás: kihallgatta a rendőrség a Deport '56 elnökét

Szerdahelyi Szabolcsot feljelentőként hallgatták ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályának Gyorskocsi utcai részlegén. Az '56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottságának (Deport '56) elnöke a 2007. március 31-i SZDSZ-es elnökválasztással kapcsolatosan magánokirat-hamisítás miatt tett feljelentést, a BRFK pedig elrendelte a nyomozást.

MNO
2008. 02. 21. 9:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdahelyi Szabolcs többek között elmondta, hogy azért tett feljelentést, mert az a benyomása alakult ki, hogy a bűnüldöző hatóságok általában nem tesznek lépéseket a sajtóban, a tömegtájékoztatásban megjelent információk alapján, és főként a politikai vonatkozású hírekkel kapcsolatosan tartózkodóak.

Megítélése szerint ez azért van így, mert attól félnek, hogy azt mondják róluk: bele akarnak avatkozni a politikába.

Szerdahelyi feljelentésével ezen a holtponton kívánta átlendíteni a bűnüldöző hatóságot annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság – áll a Deport '56 közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.