SZDSZ: nem tudnak és nem akarnak foglalkozni a csalással

<p>Az SZDSZ ügyvivő testületének tagjai az ügyről folyó vizsgálat lezártáig nem kívánnak és nem tudnak foglalkozni érdemben a pártban lezajlott választási csalással. Az ügyvivőkkel ellentétben a rendőrség foglalkozik az üggyel, egy magánszemély pedig a párt feloszlatását is kezdeményezte.</p>

MNO
2008. 02. 20. 10:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SZDSZ országos ügyvivő testülete a múlt héten gyors és teljes körű vizsgálat elindításáról döntött, amelynek célja, hogy a tavalyi tisztújítás kapcsán felmerült, néhány Borsod-Abaúj-Zemplén megyei küldöttet érintő lehetséges szabálytalanságot megfelelően tisztázza – áll a Szabad Demokraták Szövetsége által kiadott közleményben.

Az ügyvivők Jüttner Csabát bízták meg az ügy kivizsgálásával. A megyei vizsgálat eredményét, annak lezárulta után, a párt vezető testületei értékelni fogják, és meghozzák a szükséges döntéseket. A liberális párt legfontosabb feladata és célja továbbra is a sikeres részvétel a népszavazási kampányban. Az SZDSZ ügyvivő testületének tagjai, többek között Kóka János, Demszky Gábor, Béki Gabriella, Fodor Gábor, Gusztos Péter és Horn Gábor a vizsgálat lezártáig nem kívánnak és nem tudnak foglalkozni érdemben ezzel a kérdéssel – írták nyilatkozatukban.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, közben egy magánszemély – a Magyar Nemzethez is eljuttatott beadványban – arra kérte a Legfőbb Ügyészséget, hogy törvénysértések gyanúja miatt kezdeményezzék az SZDSZ működésének felfüggesztését. A levélben az is szerepel, hogy amennyiben a párt szervezetének törvényes működése nem biztosítható a jövőben, akkor a feloszlatását is kezdeményezze a Legfőbb Ügyészség.

Hétfő óta pedig már a rendőrség is nyomoz magánokirat-hamisítás gyanújával az SZDSZ elnökválasztása ügyében. Az eljárás a Deport '56 szervezet feljelentésére indult, de Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere is hasonló feljelentést tett.
Az SZDSZ-es bűncselekmények megalapozott gyanúját a Hír Televízióban és a Magyar Nemzetben bemutatott bizonyítékokkal igazolták.

(MTI, Magyar Nemzet, MNO)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.