Felfüggesztett börtön a szabolcsi MSZP-s irodavezetőnek?

Hamis tanúzásra való felhívás bűntette és más bűncselekmények miatt nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gyarmati Mihályt, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei irodavezetőjét a Nyíregyházi Városi Bíróság – értesült bírósági forrásokból hétfőn a távirati iroda.

MNO
2008. 03. 10. 19:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese és szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a még múlt csütörtökön, tárgyalás mellőzésével hozott határozat szerint Gy. Mihály vádlottat kétrendbeli hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt egy év börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte a bíróság. Hozzátette: a szabadságvesztés büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.

A szóvivő – aki nem kívánt az elítélt párthovatartozására kitérni – a végzés indoklásáról közölte: „Gy. Mihály egy ittas járművezetéssel kapcsolatban valótlan vallomástételre próbált két személyt rábírni.” Megjegyezte, hogy a tanúk a rendőrségi kihallgatásuk során a vádlott felhívására nem tettek hamis tartalmú vallomást.

Nyakó Zsuzsanna elmondta: a végzés ezért nem jogerős, mert Gy. Mihály kérheti, hogy bírósági tárgyalást tartsanak az ügyében. A történtek február elején, a Hír TV beszámolója alapján váltak közismertté, a televízió akkori közlése szerint az MSZP szabolcsi irodavezetője „egyik rokonának ittas vezetési ügyét szerette volna eltussolni, de kísérletéről hangfelvétel készült”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.