Nyolc hónapra ítélték – nem mond le az MSZP–SZDSZ-es képviselő

Jogerős bírósági ítéletben bűnösnek mondták ki csalásért és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisításért két évvel ezelőtt a bonyhádi képviselő-testület MSZP–SZDSZ-koalíciójának egyik tagját – a hivatalos bírósági értesítésről hétfőn sajtótájékoztatón számolt be a Fidesz városi szervezete.

MNO
2008. 03. 03. 16:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Gábort a bíróság 2006. március 20-án jogerőre emelkedett határozatában nyolchavi börtönre és mellékbüntetésként százezer forint pénzbírságra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását kétévi próbaidőre felfüggesztette, egyidejűleg a terheltet előzetes mentesítésben részesítette – derült ki az ügyben eljáró bírónőnek 2008. február 25-én kelt, a polgármester kérésére megküldött írásos tájékoztatásából.

Potápi Árpád (Fidesz) polgármester az MTI kérdésére, hogy miért most, az ítélet után két évvel kért erről tájékoztatást, közölte: februárban kapott egy levelet, amely az ügyről értesítette, ennek kívánt utánajárni. A Fidesz helyi szervezete sajnálatosnak tartja, hogy a törvény csak akkor mondja ki a képviselői megbízatás megszűnését, ha az elítéltet a bíróság a közügyek gyakorlásától is eltiltja.

A szervezet közleményében leszögezte: „A Fidesz bonyhádi csoportjának elnöksége mindezek alapján úgy gondolja, hogy akit csalás és magánokirat-hamisítás miatt jogerősen elítélt a bíróság, annak nincs helye a képviselő-testületben, ezért arra szólítjuk fel Szabó Gábort, hogy képviselői mandátumáról azonnal mondjon le!”

Szabó Gábor az MTI megkeresésére közölte: nem mond le, azok hívhatják vissza, akik a listára jelölték. „A biztosító kárát, valamint a százezer forintos büntetést megtérítettem, a bíróság minden hátrányos jogkövetkezmény alól mentesített, a választójogom, a választhatóságom nem sérült” – jelentette ki.

Hozzátette: sokat nem vesztene, hiszen a képviselői tiszteletdíjáról elsőként mondott le, legfeljebb több időt tudna fordítani a vállalkozására.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.