„Semmi különös”? Már a rendőrségen van a Jüttner-jelentés

Nem fajult „válságtanácskozássá” az SZDSZ péntek esti ügyvivő testületi ülése - közölte Jüttner Csaba, a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke. A liberális párt időközben közleményben tudatta, hogy átadta a BRFK-nak a Jüttner-bizottság jelentését, amelyet a következő Ügyvivői Testületi tanácskozás után kívánnak nyilvánosságra hozni.

MNO
2008. 03. 17. 18:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liberális megyei elnök, akit az SZDSZ tavalyi tisztújító közgyűlését kísérő szabálytalanságok kivizsgálásával bíztak meg, a távirati irodának azt mondta, semmi különös újdonság nincs abban, hogy a vizsgálat szerint T. Asztalos Ildikó Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnök Fodor Gábor melletti elkötelezettségét több tanúbeszámoló is alátámasztotta. Jüttner Csaba közölte: T. Asztalos Ildikó mellett minden küldöttet és olyan vendéget meghallgattak, akik részt vehettek a küldöttgyűlésen. Hozzátette, hogy az általuk elmondottakat szó szerint rögzítették jegyzőkönyvben.

Arra hivatkozva, hogy még nem zárult le a vizsgálat, az SZDSZ-es politikus nem kívánta kommentálni a Népszabadság azon információját sem, amely szerint T. Asztalos Ildikó találkozott és viccelődött az egyik álküldöttel a tisztújító közgyűlés idején. Ugyanerre hivatkozva arra sem adott érdemi választ, hogy a borsodi elnök valóban idegesen ellenőrizte-e a küldöttek létszámát a választás idején.

Kérdésre válaszolva Jüttner Csaba elmondta: vizsgálták, ki lehet az a négy álküldött, akik részt vettek a tisztújító gyűlésen. Hozzátette: a jelentés nem tartalmaz neveket, de a vizsgálat lezárultáig erről nem is tud nyilatkozni. Az SZDSZ hétfőn átadta a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak a Jüttner-bizottság jelentését, amely a párt 2007. márciusi tisztújító küldöttgyűlésén történtekkel kapcsolatban lefolytatott vizsgálat eredményeit tartalmazza.

A liberális párt MTI-hez eljuttatott közleményében szerepel, hogy Kóka János az Ügyvivői Testület következő ülésére ismételten meghívta Jüttner Csabát. Az SZDSZ elnöke azt várja, hogy az Ügyvivői Testület üléséig készüljön el a vizsgálati anyag kiegészítése, hogy lehetővé váljon a 2007-es küldöttgyűlésen történtek feltárása és a felelősség megállapítása. Az SZDSZ a tervek szerint ezt követően nyilvánosságra hozza a vizsgálati jelentést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.