SZDSZ-mutyi: a vizsgálat kész, de péntekig titok, ki csalt

A SZDSZ elnökválasztási botrányát kivizsgáló, Jüttner Csaba által végzett vizsgálat lezárult – jelentette be Kóka János, a párt vitatott körülmények között megválasztott elnöke, aki szerdai sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy péntekre rendkívüli ügyvivői értekezletet hívott össze az ügyben. Valamint kijelentette: a szabad demokraták kiállnak Horváth Ágnes egészségügyi miniszter mellett. Kóka szerint aki a tárcavezető menesztését szeretné véghezvinni, az a „Fidesz forgatókönyvét valósítja meg”. <br /><br /><a href="/portal/548282"><strong>• Fodorra hárítanák a felelősséget?</strong></a>

MNO
2008. 03. 12. 13:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán történtek vizsgálata, amelyet Jüttner Csaba vezetett, lezárult, jelenleg a jegyzőkönyvek véglegesítése folyik, péntekre rendkívüli ügyvivői értekezletet hívtam össze az ügyben – mondta szerdán Kóka János. A szabad demokrata pártelnök közölte: az ügyvivők is a pénteki ülésen ismerhetik meg a vizsgálat eredményét, és ő azt fogja javasolni, hogy még aznap hozzák nyilvánosságra a leírtakat. Kóka János február 16-án, a Liberális Gazdasági Tanács ülését követően jelentette be, hogy négy nappal korábban az SZDSZ ügyvivői testülete kérte fel Jüttner Csabát, vizsgálja ki a szabad demokraták 2007-es elnökválasztásán történteket. A vizsgálat lefolytatására a megyei elnök harminc napot kapott.

A Magyar Nemzet azon értesülésére, amely szerint a bizottság kizárólag Jüttner Csabából, az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökéből áll, Kóka János azt mondta, hogy Jüttner Csaba egy háromfős – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei liberális politikusokból álló – vizsgálóbizottságot állított fel. Kóka János idén februárban elismerte: erős a gyanú, hogy szabálytalanságok történtek az elnökválasztáson.

Az ügy előzménye, hogy a Hír TV Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, feltételezhető, hogy Kóka János álszavazatokkal nyerte meg a választást. Ezt a műsorban a szavazás résztvevőiként bemutatott, név nélkül és kitakart arccal, eltorzított hanggal nyilatkozók állították. Később a Boon nevű internetes honlapnak nyilatkozva Köteles Péter miskolci vállalkozó azt mondta, ő volt az, aki a Hír TV-t arról informálta, hogy egyesek manipulálták a Szabad Demokraták Szövetsége tavalyi elnökválasztását. A férfi a televíziónak arról is beszélt, hogy négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra.

(MTI, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.