Elfogták egy faluban az MSZP által támogatott polgármestert

Elfogta a rendőrség a körözés alatt álló Szarvas Attilát, aki az előző ciklusban Mezőkovácsháza MSZP által támogatott polgármestere volt – erősítette meg az MTI értesülését a rendőrség.

MNO
2008. 04. 29. 12:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette, hogy a több bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen elítélt, hónapok óta szökésben lévő, általa Sz. A.-nak nevezett személyt kedden elfogták a rendőrök. Tavaly nyáron ítélte jogerősen egy év szabadságvesztésre a Békés Megyei Bíróság – egyebek mellett – gazdasági előny jogosulatlan felhasználása és folytatólagosan elkövetett társadalombiztosítási csalás bűntette miatt Szarvas Attilát. A volt polgármestert egyébként korábban magánokirat-hamisítás miatt a Nógrád Megyei Bíróság feltételesen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte.

Szarvas Attila – aki az előző ciklusban a szocialista párt által támogatott polgármester volt – nem vonult be a börtönbe, hogy letöltse az összesen két év tíz hónapos büntetést, ezért tavaly decemberben a megyei bíróság elrendelte a körözését.

Az elfogás körülményeiről a sajtóreferens annyit mondott: kedd délelőtt jutottak olyan információk birtokába, hogy a körözött személy nem Békésben, hanem más megyében, egy kistelepülésen tartózkodik; a megyei főkapitányság és a Körös akcióosztály nyomozói ott meg is találták, elfogták, majd a gyulai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.