Motim, biciklitender, postaládák: támogatták Szabó Pált

A kisposták bezárását, a sokak által megkérdőjelezett postaládacserét és a botrányt kirobbantó biciklitendert levezénylő Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energetikai miniszterjelöltet hallgatta meg és támogatta szerdán az Országgyűlés gazdasági bizottsága.

MNO
2008. 04. 30. 7:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága 15 igen, 12 nem és egy tartózkodás mellett támogatta Szabó Pál kinevezését gazdasági és közlekedési miniszterré, aki a későbbiekben közlekedési, hírközlési és energetikai miniszter lesz. A szerdai bizottsági meghallgatáson a jelölt hangsúlyozta, hogy fontos feladatának tartja az állami tulajdonú közszolgáltató vállalatok piacosításának támogatását, és kezdeményezi a közszolgáltatói törvény megalkotását. A meghallgatást követően újságírói kérdésre válaszolva közölte: a földgáz fogyasztói árának emeléséről nem tud nyilatkozni, de annyit megjegyzett, hogy a gáz ára folyamatosan emelkedik. Szabó hozzátette: „...a gáz ára a kormány szociális érzékenységében megjelenik”.

További részleteket itt olvashat Szabó Pál meghallgatásáról.

Szabó Pál csak a politikában számít új embernek, az állam gazdasági szférájában ismert. A Medgyessy-kormány idején lett a Magyar Posta vezérigazgatója: ő cserélte mobilpostára a 600 lakosúnál kisebb településeken a veszteségesnek ítélt postahivatalokat.

Nemrég az robbantott ki botrányt, hogy a postásbicikli-tender milliárdos beszerzési pályázatát úgy írták ki, hogy azon csak egyetlen cég termékei indulhattak. Hasonlóan botrányosra sikeredett a régi, az érvényes szabványoktól eltérő postaládák cseréjének lebonyolítása. Civil szervezetek is felemelték a hangjukat, mert a régiekhez képest az új és nem is olcsó levégyűjtők egyszerűen egy bádogdobozra hasonlítanak.

Szabó egykor az ÁPV Rt. vezetői tisztét is betöltötte. Erről az őt jelölő miniszterelnöknek személyes élményei lehetnek, ugyanis akkoriban szerezte meg a mosonmagyaróvári timföldgyárat. Szabó később a Gyurcsány Ferenc tulajdonába került Motim Rt. felügyelőbizottságának is tagja lett.

(hírTV, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.