időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

„Autóhitel”: elfogták az országos csalássorozat gyanúsítottjait

MNO
2008.06.12. 14:50

Szinte az egész országra kiterjedő csalási sorozat gyanúsítottjait sikerült elfogniuk a körmendi rendőröknek, az ügynek már közel száz ismert sértettje van, de további sértettek jelentkezését várják – mondta csütörtökön Szendrődi Barnabás, Körmend rendőrkapitánya.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak májusban megyei és országos napilapokban hirdetéseket adtak fel azzal, hogy kedvezményes autóhitelt kínálnak olyanok részére, akik BAR-listán szerelnek, és ezért más módon nem juthatnak hitelhez. A hitel törlesztésének megkezdésére három hónapos türelmi időt ígértek a hirdetésben, majd a kiszolgáltatott embereket telefonon arra bírták rá, hogy a pozitív hitelbírálatot követően a megvásárolni kívánt gépjármű átírásával és forgalomba helyezésével kapcsolatos „költségeket” utalják át a hirdetők által megadott bankszámlákra.

Az átutalást követően az állítólagos hitelügyintézők elérhetetlenné váltak, természetesen semmiféle átírás nem történt meg, a sértettek pedig az országban több helyen az okmányirodákban próbáltak tájékozódni. Csak ott döbbentek rá, hogy becsapták őket, kicsalták a pénzüket – mondta. A nyomozás során a körmendi rendőrök őrizetbe vettek egy békéscsabai férfit, egy román állampolgárságú nőt, valamint más ügyben már előzetes letartóztatásban van egy kétegyházai bűntársuk, mindannyian megalapozottan gyanúsíthatóak bűncselekmények elkövetésével. Szendrődi Barnabás elmondta: az ügyben csak két hete indult és még folyamatban van a nyomozás, éppen ezért további sértettek jelentkezésére számítanak.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.