időjárás 15°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Fehér por a kaposvári MSZP-szervezetnek: Szita elítéli

MNO
2008.06.16. 16:40

Fehér port tartalmazó levél érkezett az MSZP kaposvári irodájába hétfőn, a rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást az ügyben – közölte a rendőrség. Szita Károly polgármester elítélte a cselekedetet.

A rendőrséget az irodában dolgozó, a hétfői postával érkezett levelet felbontó nő értesítette. A székházat kiürítették, a katasztrófavédelem szakemberei megkezdték a műszeres méréseket, és elszállították a port vizsgálatra a tisztiorvosi szolgálathoz – mondta Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a kaposvári rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Május 7-én a fővárosban több kerületi MSZP-iroda kapott fehér port tartalmazó borítékot, és az SZDSZ XIII. kerületi irodájába is érkezett egy kékesfehér port tartalmazó levél. Április 7-én az MSZP ajkai irodája kapott fehér port tartalmazó borítékot.

Január elején csaknem kéttucatnyi szocialista országgyűlési képviselő kapott fehér port tartalmazó borítékot. A porról később kiderült, hogy nem volt benne az egészségre káros anyag. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) indított nyomozást. Bartha László őrnagy, az NNI szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: a nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik ezekben az ügyekben, zaklatás miatt.

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a kaposvári szocialisták irodájába küldött fehér porral kapcsolatban kifejtette: az önkormányzat nevében a leghatározottabban elítéli a cselekedetet. Mindenkit megkért arra, hogy véleményét semmilyen körülmények között se fejtse ki olyan formában, amely bármely személyben, csoportban vagy politikai párt tagjaiban félelmet kelthet. Kaposvár megyei Jogú Város Közgyűlése éppen néhány hónappal ezelőtt fogadta el azt az állásfoglalást, amely szerint elítél minden olyan személyt, csoportot vagy pártot, aki vagy amely félelmet próbál kelteni a békés polgárokban. „Sajnos a mostani esemény igazolja az akkori döntés szükségességét, ezért emelem fel szavam a félelemkeltés bármilyen formája ellen” – fogalmazott Szita Károly.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.