időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Furcsa érettségi: a szülők nem a Gyurcsány-gyerekre haragszanak

MNO
2008.06.26. 11:43

<p>„Mindent, amit a sajtónak elmondtunk a Montessori Alapítványi Általános Iskola és Gimnázium érettségi botrányáról, fenntartjuk” – fogalmaznak újabb közleményükben azok a szülők, akik korábban többek között azt is furcsállták, hogy Gyurcsány Ferenc 20 éves fia kedvezményekkel leérettségizett az intézményben, miközben mások megbuktak a vizsgán. </p><p><strong><a href="/portal/568815">• Gyurcsány fiával kivételezett az iskola az érettségin?</a></strong></p>

A szülők továbbra is azt állítják, hogy a felkészítés elképesztő hiányosságai, az ebből következő rendkívül magas bukási arány, az év végi jegyek és az érettségieredmények állandó bizonytalansága, valamint az érettségi körülményei az iskola sorozatos, elfogadhatatlan hibáit, hiányosságait tükrözik.

A szülők azt is hangsúlyozták, hogy meglehetősen nagy összeget fizetettek azért, hogy az állami normatíva mellett ezzel is biztosítsák a maximális figyelmet, tanári segítséget ahhoz, hogy gyerekeik gond nélkül leérettségizhessenek. Ennek ellenére azt tapasztalták, hogy a Montessori Alapítványi Általános Iskola és Gimnázium még az év végi jegyekről való értesítést, a bizonyítvány tisztességes kitöltését sem volt képes maradéktalanul teljesíteni. Az érettségihez szükséges tankönyveket sem biztosították, annak ellenére, hogy a szülők a tankönyveket, iskolai felszerelés költségeit külön térítették, az iskolába járó diákok szülei közül pedig többen a már említett alapítványi támogatáson felül is sok pénzzel segítették az iskolát.

„Még a gyermekeinkkel történtek miatti elkeseredésünkben sem hibáztattuk, hibáztatjuk a történtekért Gyurcsány Ferenc fiát, akit mi és a gyerekeink egyaránt kedveltünk. Nem állunk egyetlen politikai párt oldalán sem, a sajtóhoz fordulásunk óta, egyetlen mondatban, pillanatban sem tettünk sem pártokra, sem pártvezetőkre megjegyzést” – válaszolnak az őket ért vádakra a szülők közleményükben.

Az érettségi botrány miatt a sajtóhoz forduló szülők abban is bíznak, hogy ami velük történt, az a felügyeleti szervek vizsgálata után már nem történhet meg más szülőkkel és gyerekeikkel, azokkal, akik még alsóbb osztályokba járnak a Montessori iskolában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.