Beszámoltatnák Kolompárt a büntetőeljárásokról

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) rendkívüli közgyűlésének összehívását kezdeményezi az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület (Eurife), hogy Kolompár Orbán elnök tájékoztassa a grémiumot az ellene és civil szervezete ellen folyó büntetőeljárásokról. Az OCÖ elnöke közölte, jövő héten rendkívüli közgyűlést tartanak, de a keddi frakcióülésen beszámol az őt és szervezetét érintő ügyekről. <br /><br /><strong><a href="/portal/587692" target="_blank">• Antirasszista vagy megélhetési roma vezetők</a><br /><a href="/portal/586216" target="_blank">• Kolompár Orbánék „kirekesztették” a Magyar Nemzetet + Videó</a><br /><a href="/portal/586973" target="_blank">• Büntetőeljárás indult Kolompár egyik szervezete ellen</a></strong>

MNO
2008. 09. 29. 17:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orsós Vendel, az Eurife elnöke az MTI-nek hétfőn elmondta: az 53 fős testület összehívásának kezdeményezését másfél hete eljuttatták az OCÖ elnökének, hogy rendkívüli testületi ülésen tájékoztassa Kolompár Orbán a képviselőket a sajtóban megjelent büntetőeljárásokról, illetve az OCÖ bizottságainak munkájáról, valamint a megyei intézményhálózat tevékenységéről, de választ eddig nem kaptak. A rendkívüli közgyűlés összehívását Teleki László, az Eurife színeiben mandátumot szerzett képviselő, az MSZP országgyűlési képviselője is támogatta. Az Országos Cigány Önkormányzat 53 fős testületébe az Eurife színeiben három képviselő jutott be a Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) választási szövetséges szervezeteként, amely a testület nagyobbik frakcióját alkotja.

Kolompár Orbán a kezdeményezésre reagálva az MTI-nek úgy fogalmazott: a múlt héten igaz, hogy megkapta a három Zala megyei képviselő levelet, de az OCÖ pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy rendkívüli közgyűlést hívjon össze. A tervek szerint azonban a jövő hét folyamán rendes közgyűlést tartanak, ahová meghívják Szűcs Erika szociális és munkaügyi minisztert is, hogy tájékoztatást kapjanak a tárca „segély és közmunka” programjáról. Az OCÖ elnöke megjegyezte, rendkívüli közgyűlést az OCÖ képviselő-testületének egyharmada, legkevesebb 14 képviselő kezdeményezhet, előre meghatározott napirendi pontokkal, „de ez a helyzet most nem áll fenn”. A roma vezető az MTI-vel közölte azt is, kedden az MCF és választási szövetségesei frakcióülést tartanak. „Teleki László és képviselőtársai nyugodjanak meg, az MCF-frakció erős, és kedden választ kap minden kérdésére” – jelentette ki Kolompár, hozzátéve, bízik abban, hogy az Eurife mint választási szövetséges is segíti, támogatja az OCÖ cigányságért végzett munkáját.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyészhelyettese múlt szerdán közölte az MTI-vel, hogy újabb büntetőeljárás indult jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntett alapos gyanúja miatt Bács-Kiskun megyében négy roma érdekképviseleti szervezet ellen, melyek közül egyiknek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője. Idén szeptember 10-én egy másik ügyben gyanúsítottként is kihallgatták, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet 13 millió forint állami támogatással nem tud elszámolni.

(MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.