időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Egy szavazattal Szent-Iványi István lett az ot új elnöke + Kép

MNO
2008.09.27. 11:00

<p>Szent-Iványi István lett az SZDSZ országos tanácsának új elnöke – tudta meg a szombati tanácskozás helyszínén a távirati iroda. Az országos tanács budapesti ülésén a még nem hivatalos eredmény szerint Szent-Iványi Istvánra 46-an szavaztak, míg a másik jelölt, Hankó Faragó Miklós 45 voksot kapott.</p><p><strong><a href="/portal/587584">• Szent-Iványi vagy Hankó Faragó? – Elnököt választ az SZDSZ ot</a></strong></p>

 

Szent-Iványi István a megválasztása után nem maradhat az SZDSZ ügyvivői testületének tagja. Az ő helyét Léderer András, a párt Új Generáció nevű ifjúsági szervezetének elnöke foglalja el az üt-ben.

Léderer András újságíróknak azt mondta, hogy vannak témák, amelyeket az Új Generáció vitt be a köztudatba, s a szervezet érte el, hogy azok a párt hivatalos álláspontjaivá váljanak. Reményei szerint ezeket hathatósabban tudják képviselni a jövőben. Arra az újságírói felvetésre, hogy több SZDSZ-es is bírálta a Fodor Gábor által vezetett párt politikáját, például a szakértői kormány megvalósítására vonatkozó felvetést, Léderer András azt mondta: a szabad demokratáknak van egy világos, eldöntött stratégiája, van megválasztott ügyvivői testülete és elnöke, illetve a párt belső fórumain eddig is megvolt a lehetőség a politikai vitára. Megjegyezte, hogy ő nem fogja kezdeményezni az SZDSZ eddigi stratégiájának felülvizsgálatát.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.