időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Navracsics: Szilvásy paranoid, alantas vágyaitól gyötört ember

MNO
2008.09.26. 13:05

„Szilvásy György nem James Bond. Csak egy paranoid, félelmeitől és alantas vágyaitól gyötört ember” – szögezte le Navracsics Tibor blogbejegyzésében Szilvásy Györgyről, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterről.

A fideszes politikus az adatgyűjtési, megfigyelési ügyről azt írja: egyelőre annyi tudható a Szilvásy György által felvázolt összeesküvés-elmélet alapján, hogy valószínűleg Magyarország a földkerekség egyetlen olyan állama, ahol nem a hatalom figyeli meg az ellenzéket, hanem az ellenzék a hatalmat, mégpedig „hat év ellenzéki lét után, váratlanul, Csipkerózsika-álmából felriadva”.

„Valamikor nyolc hónappal ezelőtt úgy gondolta ez a gonosz párt, minden magyar boldogulásának legnagyobb akadálya, hogy bizony most már jó lenne így a ciklus közepén egy polipszerűen működő árnyék-titkosszolgálatot létrehozni” – írta a frakcióvezető. Navracsics megjegyezte: „ezek a fideszesek annyira rafináltak”, hogy titkos találkozóikat a Parlamenttől két percre lévő Biarritz étterembe vagy éppen a Polgárok Házába, illetve a Fidesz Szentkirályi utcai székházába szervezik, a telefonbeszélgetések során pedig arról beszélnek, hogy éppen most nem tudnak találkozni, mert Erdélyben vannak, vagy aziránt érdeklődnek, hogy a Fidesz-kormány idején hogyan szabályozták a fokozott védelem alá vont objektumok körét, sőt egyszer Demeter Ervin azt is megkérdezte, lehet-e tudni, hogy Laborc Sándor jár-e Moszkvába.

„Veszélyes összeesküvés. James Bond is csettintene ilyen bonyolult konspiráció láttán” – fogalmazott a fideszes képviselő. Navracsics szerint persze a történet nem igaz, és ez „szánalmasan le is lepleződött” csütörtökön. „Szilvásy György nem James Bond. Csak egy paranoid, félelmeitől és alantas vágyaitól gyötört ember, aki miután a kora kilencvenes évek ingatlanpiacán viszonylagos sikereket ért el, kormányzati babérokra vágyott. Kancelláriaminiszterségét a 2006. augusztus 20-i halálos tömegszerencsétlenség teljes kormányzati felelőtlensége és felelősség elől menekülés színezi gyászosra, mostani titkosszolgálati miniszterségét a Teve utcai sortűz, Kádár sírjának kirablása, a Magyar Nemzet újságíróinak zaklatása és megannyi kideríthetetlen, gyanús és védhetetlen botrány” – írta blogbejegyzésében a Fidesz frakcióvezetője.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.