időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Szijjártó: A közzétett felvételek a Fidesz mellett szólnak

MNO
2008.09.27. 14:50

A Fidesz szóvivője szerint a lehallgatási botránnyal kapcsolatos legújabb hangfelvételek mindenki számára világosan bizonyítják, hogy a Fidesz és politikusai semmilyen törvénytelen ügyletben nem vettek részt. Szijjártó Péter szombaton azt követően adott ki közleményt, hogy az adatgyűjtési ügyben 35 lehallgatott telefonbeszélgetést tett fel valaki a YouTube internetes oldalra.

Ezek a felvételek valószínűleg ugyanazok, amelyeket a nemzetbiztonsági bizottság tagjai kaptak a titokminisztertől. A Fidesz szóvivője szerint törvénysértést „a Gyurcsány–Szilvásy–Draskovics-féle, kommunista időket idéző hálózat követett el, amikor – nem először – ellenzéki képviselőket hallgatott le és próbált alaptalanul besározni”. Ha a titkosszolgálat képviselőket hallgat le, azzal nem egyszerűen megsért egy törvényt, hanem az egész demokrácia ellen vét – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szijjártó Péter közölte, a Fidesz a törvényesség és a rend pártja, a történtek nem maradhatnak komoly jogi és politikai következmények nélkül.

A Népszabadság internetes oldala számolt be arról, hogy újabb lehallgatott telefonbeszélgetéseket tettek közzé az interneten az UD Zrt. nevével fémjelzett lehallgatási ügyben péntek este. A lap online kiadása ismerteti, hogy a felvételeket januspannonius68 néven a YouTube internetes videomegosztó oldalra tették fel ismeretlenek.

Az egyik beszélgetésben egy Attila nevű férfi egy gépfegyver és negyven darab lőszer beszerzéséről tájékoztatja megbízóját, és későbbre ígér neki egy légpuskát is, ez utóbbiról hozzáteszik, hogy egy bemutatóra kell. Egy másik felvételen egy sikertelen „beavatkozásról” esik szó, a telefonáló arról panaszkodik, hogy elmúlt a hónap vége, és valaki még mindig nem fizetett a szüleinek.

Feltettek egy olyan beszélgetést is, amelyben az UD Vagyonvédelmi Zrt. egyik tulajdonosa, Tóth János vitatja meg egy emberével egy belvárosi ügyvédi iroda megfigyelésének, akár bekamerázásának lehetőségét. Több beszélgetést híváslista, illetve kémszoftver címen töltöttek fel. Egy másik beszélgetésben valaki arról beszél, hogy éppen Bajnai Gordonról készítenek környezettanulmányt.

A harmincöt telefonbeszélgetés között a korábban már Dávid Ibolya által bemutatott, illetve a Fidesz honlapján közzétett felvételek is szerepelnek – ismerteti a Népszabadság internetes oldala.

Szilvásy György polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a Nemzetbiztonsági Hivatal adatgyűjtési ügyben tett feljelentésének melléklete több mint száz lehallgatott telefonbeszélgetést tartalmazott, amelyből nagyjából harmincat adott át a nemzetbiztonsági bizottságnak, ezek a bűncselekmény megalapozottságát bizonyítják. Mivel azonban a bizottsági elnök nem hívta össze a testületet, ezért a titkárságnak küldte el az anyagot, ahonnan továbbították a képviselőknek.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.