időjárás 19°C Malvin 2022. október 1.
logo

Precedensper egy rokkantnyugdíjas gyógyszerkeretéről

MNO
2008.10.14. 11:31

Precedensértékű pert indított a magyar állam ellen egy nagyatádi rokkantnyugdíjas; Seres István azt sérelmezi, hogy mindössze hatezer forint gyógyszertámogatást kap, holott a havi gyógyszerköltsége ennek többszöröse, meghaladja a 20 ezer forintot.

A Somogy Megyei Bíróság kedden másodjára tárgyalta az ügyet, ám végleges döntés most sem született, ugyanis a bíróság előbb az Alkotmánybíróságtól kér felülvizsgálatot és állásfoglalást a szociális törvény gyógyszertámogatásról szóló passzusairól. (Jelenleg a jegyző, illetve a közigazgatási hivatal által megítélhető gyógyszertámogatás a törvény szerint legfeljebb 6 ezer, illetve 12 ezer forint lehet.)

A döntésig a per tárgyalását a bíróság felfüggesztette. A bíróság ideiglenes intézkedésként a rendelkezésre álló szakvélemények alapján hatályon kívül helyezte az eddigi gyógyszerkeretről szóló határozatot, és indokoltnak látja a per befejezéséig is a maximális 12 ezer forint megállapítását.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.