Jogtalan előnyszerzés miatt emeltek vádat Kolompár ellen

Sajtóhírekkel ellentétben jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és nem sikkasztás gyanújával emeltek vádat Kolompár Orbán ellen – derül ki a pénteken az MTI birtokába került vádiratból.

MNO
2009. 07. 03. 14:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kolompár Orbánt, a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet vezetőjét, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökét egy, még 2006-ban az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól nyert támogatással összefüggésben azzal vádolják, hogy 2,7 millió forinttal nem szabályszerűen számolt el. Az érdekképviseleti vezető a vádirat szerint a 2005 novemberében elnyert mintegy 13 millió forintos, a roma munkaerő-piaci szolgáltató hálózat kialakítására elnyert támogatás első részletének elszámolásakor, 2006 novemberében 2 millió 679 ezer forinttal úgy számolt el a programot lebonyolító kiskunmajsai szervezetnek, hogy a bizonylatokon szereplő gazdasági tevékenység valótlan tartalmú volt, mivel nem a bizonylatokon szereplő időpontokban, hanem később valósult meg.

A szervezet összesen 7 millió 221 ezer 846 forint támogatást hívott le az elnyert 13 millió forintból, ennek kétharmadát átutalta a kiskunmajsai szervezetnek. A fennmaradó összeget az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány nem folyósította az első támogatás elszámolásában felmerült problémák miatt – derül ki a vádiratból.

Kolompár Orbán ellen további két ügyben is folyik eljárás az OCÖ gazdálkodásában 2003 és 2005 között történt súlyos visszaélések, illetve egy uniós pályázati támogatással összefüggésben jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt. A roma vezető az MTI megkeresésére az ellene folyó vizsgálatokról nem kívánt nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy „folyamatban lévő ügyekről van szó”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.