Budai: A sukorói projekt „nem más, mint egy lopás”

A sukorói King’s City kaszinóprojekt nem más, mint a kormány által támogatott nagy lopás – jelentette ki a Magosz szövetségi igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján. <br /><br /><a href="/portal/658693"><strong>• Sukorói kaszinóváros: Szollár oktondiságról beszélt</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/658511"><strong>• Mégis épülhet a sukorói kaszinóváros?</strong></a> <br /><a href="/portal/656892"><strong>• Közokirat-hamisítás? – Vádat emeltek a sukorói ingatlancsere ügyében</strong></a>

MNO
2009. 08. 27. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula úgy fogalmazott: az ügyészség és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kimondta, hogy a jogügylet „nem más, mint egy lopás”, ugyanis az államot és az adófizetőket is kár érte. Kijelentette, hogy a szerződést felül kell vizsgálni, és egy kormányváltás esetén a nyertes pályázatot meg kell semmisíteni. Ígéretet tett arra is, hogy egy kormányváltás esetén felelősségre vonják a résztvevőket.

Budai Gyula közölte: úgy látszik, hogy a hivatalos szervek álláspontja ellenére a kormány továbbra is támogatja a lopást és kiemelt projektként kívánja kezelni a beruházást. Hozzátette, „sajnos a pénzügyminiszter, Oszkó Péter is odaállt a lopás oldalára”, miután azt mondta, hogy a beruházással kapcsolatban minden rendben van.

A Magosz szövetségi igazgatója közölte, a kormánynak tisztában kell lennie azzal, hogy Joáv Blum izraeli befektető ellen közokirat-hamisítás miatt vádat emeltek, mert nem él életvitelszerűen Sukorón. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség 500 millió forintos hűtlen kezelés miatt folytat nyomozást. Közölte, hogy a kiszivárogtatott ÁSZ jelentés alapján a magyar államot körülbelül 700 millió forintos kár érte, hogy amiatt, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. nem indokolt ingatlancserét hajtott végre. Kijelentette, hogy jogilag is aggályos a csere, mert az ingatlanok értéke között jelentős eltérés van. Budai Gyula úgy fogalmazott, hogy az ügyben „cinkosan együttműködik” a földhivatal, az MNV Zrt. vezetése, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács és a kormány. Kijelentette: súlyos a pénzügyminiszter felelőssége, mert Oszkó Péter a tények ellenére eredményesnek ismerte el az egyetlen beérkezett pályázatot.

Az M7-es autópálya és a Velencei-tó közötti területen a hírek szerint King,s City néven gigantikus idegenforgalmi létesítményt – szállodákat, éttermeket, kaszinót, szórakoztatóközpontot – építene egy külföldi üzletemberekből álló befektetői csoport. Az elképzelés ellen erőteljesen tiltakoznak civil szervezetek és környezetvédők, mivel szerintük ezzel tönkreteszik a környezetet, károsítják a tavat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.