A KSH 2000 és 2007 közötti adatait elemezve megállapíthatjuk, hogy megnövekedett az élelmiszerre költött összeg: míg a kiinduló évben 383 ezer forintot szánt egy ember a fogyasztásra, addig 2007-ben már 706 ezer forintot. Ezzel összefüggésben lehet, hogy a saját termelésű élelmiszerek aránya 20,8 százalékról 11,7 százalékra csökkent.
A saját termelés csökkenése párhuzamos a különböző vendéglátóhelyeken hagyott összegek növekedésével: 21 százalékkal emelkedtek az ilyen kiadások. A csoporton belül az olcsó éttermek és gyorséttermek váltak nyertessé, ezekre folyamatosan növekvő költés volt jellemző.
Táplálkozási szokásaink is átalakultak, egyre kevesebb állati eredetű zsíradék fogy és visszaesett a cukorfogyasztás is. Érdekes a gabona helyzete: miközben kenyeret kevesebbet, addig péksüteményt többet veszünk. Az elfogyasztott hús mennyiségében nem tapasztalható számottevő különbség, de a sertés szerepe csökkent, míg a belsőségek népszerűbbek lettek. Az európai szinthez képest még keveset költünk tej-, hal- és zöldség-gyümölcs vásárlására.
(tudatosvasarlo.hu)

Kóros elmeállapotú nő akart bírót és rendőrkapitányt ölni
A hivatalokat is megfenyegette.