időjárás 20°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

IKSZ: a közbiztonság állapota mára tarthatatlanná vált

MNO
2009.11.22. 15:32

Mind helyi, mind országos szinten kiveszi a részét a 2010-es országgyűlési kampányból az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), amely elsősorban a keresztény értékvilágú fiatalokat kívánja mozgósítani – mondta Rétvári Bence, az IKSZ elnöke a szervezet hétvégi küldöttgyűlése után vasárnap az MTI-nek.

Kifejtette: a közbiztonság állapota mára tarthatatlanná vált – főleg az ország keleti és északi részén. A küldöttek megállapították, hogy a személyi és vagyonbiztonság védelme érdekében hathatós intézkedésekre lenne szükség, de ezt hiába várják évek óta a kormánytól az emberek. A törvények uralmának visszaállítására van szükség a félelem korszaka után – hangsúlyozta.

A Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete szerint a reménytelenség szomorú bizonyítéka az a csaknem százezer fiatal, aki az elmúlt öt évben elhagyta Magyarországot, és nagyon kétséges, hogy visszatérnek-e valaha. A KDNP országgyűlési képviselője hozzátette: a kormányzat szinte teljesen megfeledkezett a vidéki fiatalságról.

Jelezte: az IKSZ a 2010-es országgyűlési kampányból mind helyi, mind országos szinten kiveszi részét, és elsősorban a keresztény értékvilágú fiatalokat kívánja mozgósítani. Az IKSZ a fiatalok megszólításához elengedhetetlennek tartja a hatékony internetes megjelenést, a közösségi oldalakon és videómegosztó portálokon való folyamatos, kreatív jelenlétet.

Az éves küldöttgyűlés megválasztotta Stágel Bencét a szervezet elnökhelyettesének, a közép-magyarországi régió szervezéséért felelős alelnök lett Törcsi Péter, a kelet-magyarországi szervezésért pedig Korbeák György. A szervezési feladatok összehangolását Gaal Gergely alelnök végzi.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.