időjárás 24°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Sajóbábonynak 3 millió forintjába kerül a rendőrőrs

MNO
2009.11.25. 08:45

Lapértesülés szerint gőzerővel dolgoznak a Borsod megyei Sajóbábony körzeti irodájának átalakításán, amely rendőrőrs lesz.<br /><br /><a href="/portal/678266"><strong>• Eső után köpönyeg? – Rendőrőrs lesz Sajóbábonyban</strong></a><br /><a href="/portal/678223"><strong>• „Sajóbábony a szocialista kormányzás szimbóluma” + Képriport</strong></a> <br /><a href="/portal/677790"><strong>• Sajóbábony: újabb hét ember került előzetes letartóztatásba</strong></a> <br /><a href="/portal/676550"><strong>• Cigányok és gárdisták néznek farkasszemet + Videó</strong></a>

Alkalmassá kell tenni ugyanis a szűkös irodákat a december 1-jén avatandó rendőrőrs számára a településen, ahol november 15-én, a Jobbik lakossági fórumának másnapján összetűzésbe kerültek helyi lakosok és a magukat a – bíróság által jogerősen feloszlatott – Magyar Gárda tagjainak valló emberek.

Nagy Imre polgármester az Észak-Magyarországnak úgy fogalmazott: bizonyos abban, hogy a rendészeti miniszter ígérete szerint a megadott időben megnyílik Sajóbábonyban a rendőrőrs. Az átalakítási munkálatokat Sajóbábony finanszírozza, mindez 3 millió forintjába kerül a településnek, de vállalják a pluszkiadást.

Összesen 12 rendőr dolgozik majd az őrsön. Az önkormányzat magára vállalta a közműdíjak fizetését is. A speciális berendezéseket és eszközöket a rendőrség építi majd be. Az őrs tevékenységének megkezdése után az egyenruhások munkáját segíti majd 12 településőr, akiket közcélú munkásként foglalkoztatnak. A polgárőrök pedig további 20-30 járőrözésbe bevonható embert jelentenek – olvasható a napilapban.

(Észak-Magyarország, MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.