időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Egy hét alatt két H1N1-fertőzött halt meg Békéscsabán

MNO
2010.01.15. 13:55

Egy héten belül már a második H1N1-fertőzött férfi halt meg Békéscsabán, a Réthy Pál-kórházban – írta a Békés Megyei Online (Beol) pénteken. <br /><br /><a href="/portal/688106"><strong>• Folyamatosan romlott az állapota, nem tudták megmenteni</strong></a>

Néhány napja egy 25 éves, csütörtök éjszaka pedig egy 37 éves férfi halt meg az egészségügyi intézményben. A Beol.hu-nak Becsei László főigazgató főorvos elmondta: a legutóbb meghalt férfi január másodikán került a kórházba légzési elégtelenség és influenza tüneteivel.

A fiatalembernek semmilyen alapbetegsége nem volt, új influenza elleni védőoltásban nem részesült. Szervezetében a virológiai vizsgálat kimutatta a H1N1-vírus jelenlétét. A beteget az intenzív osztályon kezelték, lélegeztetőgépen tartották. Először egy kis javulást tapasztaltak, ám az elmúlt napokban a gondos ápolás ellenére állapota folyamatosan romlott, s végül csütörtök este elhunyt.

A kórházban jelenleg nyolc beteg fekszik az intenzív osztályon, ketten lélegeztetőgépen. Utóbbiaknál a tünetek alapján szintén felmerült az influenza gyanúja, ám náluk a vizsgálat vírusfertőzést nem mutatott ki. Az intézményben további két személyt ápolnak influenza gyanújával a többiektől elkülönítve a belgyógyászaton. A betegek jó általános állapotban vannak – mondta a főigazgató főorvos a Beol.hu-nak.

(Beol.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.