időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Márciustól százfős készenléti erő őrzi a rendet Miskolcon

MNO
2010.01.26. 13:09

Készenléti rendőri erő állomásozik március 30-tól Miskolcon, három másik vidéki városban – Szombathelyen, Győrött és Nyírbátorban – már szolgál ilyen egység; a miskolci, X. bevetési osztály állományába százan tartoznak majd – közölte Papp Károly dandártábornok a borsodi megyeszékhelyen kedden tartott sajtótájékoztatóján.

A készenléti rendőrség miskolci bevetési osztályának állománya kiemelt figyelmet fordít majd a különböző demonstrációk és rendezvények biztosítására, a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságok alárendeltségében részt vesz közterületi szolgálatok ellátásában, krízishelyzetek kezelésében, fokozott ellenőrzésekben – mondta Papp Károly, a készenléti rendőrség parancsnoka.

A készenléti erő Miskolcra telepítését a borsodi megyeszékhely vezetése hosszú hónapok óta szorgalmazta. A város MSZP-s országgyűlési képviselői a múlt év végén felszólították Draskovics Tibor akkori igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy mihamarabb irányítson ilyen rendőri erőt a borsodi megyeszékhelyre.

Papp Károly elmondta: az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az erőszakos cselekmények megfékezése, a megbomlott közrend helyreállítása csak jól felkészített, kiképzett, korszerűen felszerelt rendőri állománnyal oldható meg jogszerűen és szakszerűen. Megemlítette azt is: a rendőrség társadalmi megítélését, elfogadottságát alapjaiban befolyásolja a tömegdemonstrációk és az esetlegesen kialakuló konfliktusok kezelésének taktikája, ezért is szükséges, hogy rendelkezésre álljon egy jól felkészített és kiképzett, csapaterős feladatokra igénybe vehető rendőri kötelék.

A bevetési osztály állományába tartozók felét a készenléti rendőrségnél már szolgálatot ellátók adják, a többieket a miskolci rendészeti szakközépiskola hallgatóiból verbuválják. A miskolci egység otthona a rendészeti szakközépiskola most felújítás alatt álló kollégiumában lesz.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.