Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Házi őrizet villában, fizetéssel: még 10 napig tart a „jó világ”

<p>Harminc napot elhasznált már éves rendes szabadságából Antal Attila, aki házi őrizete ellenére is megmaradt a Vértes Volán élén. A BKV-s botrányokban vastagon érintett szakember erre az időszakra is megkapja 866 ezer forintos havi fizetését. Antal házi őrizetét február végén hosszabbították meg három hónappal, 38 napos vezérigazgatói szabadsága biztosan nem lesz elég május végéig.</p><p><strong><a href="/portal/697924">• Házi őrizetben marad Antal Attila</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/692075">• Antal házi őrizetben, vezérigazgatóként pedig szabadságon van</a></strong></p>

Pálffy Lajos
2010. 03. 09. 11:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antal Attila 2007. január 1. és 2008. április 17. között vezérigazgatóként irányította a BKV-t, a gyanú szerint ezalatt súlyosan megszegte vagyonkezelési kötelezettségét: szükségtelen és indokolatlan vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött és indokolatlanul magas végkielégítéseket engedélyezett. A csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsított Antal Attilát január 26-án vitték el a rendőrök, majd három nap múlva házi őrizetbe került. Jelenleg is a Sasadi úthoz közeli villájában tartózkodik, sajtóhírek szerint naponta háromszor kell „megmutatnia” magát a ház elé érkező járőrnek. (Antal állítólag a teraszról szokott integetni a rendőröknek.) A Vértes Volánt a cég működési szabályzatának megfelelően jelenleg a gazdasági igazgató irányítja. Antal a gyanúsítás ellenére továbbra is a közlekedési vállalat vezérigazgatója, csak nem dolgozik, éves rendes vezérigazgatói szabadságát tölti. Ez a szabályozás szerint 38 nap. Antal a január 26-át, letartóztatásának napját is beleszámítva 30 napot már „elmorzsolt” szabadságából, ami a Vértes Volán számításai szerint március 19-ére elfogy.

Mivel a Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére a bíróság február végén három hónappal, május 29-ig meghosszabbította a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetét, felmerül a kérdés, hogy szabadságainak elfogytával Antal hogyan fogja ellátni vezérigazgatói feladatait. Erre a kérdésre a választ a Vértes Volánnál is szeretnék tudni, legalábbis ezt mondta az MNO-nak a cég kommunikációs munkatársa. Pruzsina Alice nem tudta megmondani, hogy „ez munkajogilag pontosan hogy is működik”, szerdára ígért pontos választ. Azt mindenesetre nem tartja valószínűnek, hogy március 19. után táppénzre menne a vezérigazgató, mert ennek minden bizonnyal következményei lehetnének. Marad még a fizetés nélküli szabadság, de ennek feltételeiről is csak szerdára ígért részleteket.

Emlékezetes, Antal 2008 áprilisában egészségügyi okokkal indokolta távozását a fővárosi közlekedési vállalat éléről. Azt hangoztatta, hogy a használtbusztenderrel kapcsolatosan őt ért támadások aláásták az egészségét. Később egy nyilatkozatában arról beszélt, nagyon sajnálja, hogy nem valósíthatta meg reformelképzeléseit a BKV-nál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.