„Túlexponálták” a sikkasztási ügyek kérdését? + Videó

Szekeres Imre szakminisztert is meghallgatták a Honvédelmi Minisztérium (HM) keddi, rendkívüli ülésén. A miniszter maga kérte a testület elnökét, hogy már kedden hadd számoljon be arról, tudott-e a tárca egyik intézményénél feltárt vesztegetési ügyekről, illetve annak hátteréről. <br /><br /><a href="/portal/699667"><strong>• Fogházra ítélt alezredesek</strong></a>

MNO
2010. 03. 09. 10:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


A honvédelmi bizottság keddi, rendkívüli ülésén is szóba kerülnek a Honvédelmi Minisztériumnál napvilágot látott vesztegetési ügyek, ugyanis napirendre vételét a szakbizottság egyhangú szavazással támogatta – értesült a hírTV. Ugyan a honvédelmi bizottság keddi ülésén eredetileg csak a benzintenderrel kapcsolatos közbeszerzési eljárásról lett volna szó, de a képviselők egyhangú szavazással úgy döntöttek, hogy napirendre veszik a tárca intézményeinél feltárt ügyeket.

Szekeres a bizottság előtt ismételte önmagát – számolt be a hírTV helyszíni tudósítója. A tárcavezér elmondta: egy miniszternek egy ilyen korrupciós ügyben csak annyi és csak az a felelőssége, hogy „megnyugtatóan tisztázza a kialakult helyzetet”. Az ülés bár nyilvánosan kezdődött, időközben kiküldték a sajtó munkatársait, a Katonai Biztonsági Hivatal vezetője ugyanis ezt kérte a bizottságtól. Az ülés további részében olyan kérdésekről tárgyalnak, hogy ki tette meg a szükséges feljelentéseket, illetve ki világított rá az esetleges összefonódásokra.

Szekeres Imre felszólalásában egyébként többször is nehezményezte, hogy a Magyar Nemzet, illetve a hírTV „túlexponálta a sikkasztási ügyek kérdését”, és arról túl nagy terjedelemben, illetve félrevezetően tájékoztatott. Sőt azt sem tartotta szerencsésnek, hogy a Zrínyi egyetem rektorát a kamerák kereszttüzében vették őrizetbe. Arra a kérdésre, hogy miért zárkózott el sokáig a nyilatkozattétel elől, úgy felelt: „a nyomozás érdekei megkívánnak egy bizonyos jogi magatartást”.

A tárcavezető egyébként írásban kérte a testület fideszes elnökétől, hogy személyesen számolhasson be a minisztérium körüli ügyekről. Szekeres – elmondása szerint – azért tartotta fontosnak a megjelenést, mert az ügyek a bizottságra tartoznak, nem a médiára – tudta meg a hírTV tudósítója. Szekeres kezdeményezésére meghívták az ülésre Kovács Tamás legfőbb ügyészt, ő azonban halaszthatatlan elfoglaltságaira hivatkozva nem jelent meg, ő Szekeres kérdéseire, előzetes felvetéseire írásban válaszolt. A honvédelmi miniszter egyébként korábban közölte, nem mond le a botrányok miatt.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.