A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

20 év kormányüléseinek hanganyaga egy magáncégnél

Magáncégre bízta a Miniszterelnöki Hivatal az 1989 és 2010 közötti kormányülések hangfelvételeinek gondozását. A bizalmas információkról technikailag másolat is készíthető. A Rádio Recorder Kft. ügyvezetője azt mondja: munkatársaik nemzetbiztonsági átvilágításon estek át. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vizsgálja, hogyan kerülhettek külső céghez a kormány üléseinek hangfelvételei.

MNO
2010. 06. 25. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második Gyurcsány-kormány első ülése csak tíz percig volt nyilvános. A megbeszélésen elhangzottakat azonban szó szerint rögzítették, a kormányülések rejtjelezett hangfelvételeit a Miniszterelnöki Hivatalon belül működő titkos ügyiratkezelési iroda vette fel és tárolta. Az 1989 és 2010 közötti kormányülések hangfelvételeinek digitalizálását és visszakódolását azonban a MeH már egy magáncégre bízta.

A Rádió Recorder Kft. fejlesztette ki azt a speciális rögzítőberendezést, amellyel a hangfelvételek készültek. A bizalmas anyagot azonban meghallgatni jelenleg nem lehet, a felvételeket át kell alakítani. Ezt a munkát most bruttó 10 millióért végzi el a magáncég. Az ügyvezető szerint a munkatársak évekkel ezelőtt C-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon estek át.

Horváth Ernő, a Rádió Recorder Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: azokról a fájlokról, amik a kormányülésen készülnek, lehet másolatot készíteni, de lejátszani nem tudják, azokról, amik a szerződés szerinti formátumban át lettek írva (és lejátszhatóak), szintén lehet másolatot készíteni , de ezek megőrzése a titokgazda kompetenciája. „Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezekről másolat ne készüljön” – tette hozzá.

Az eredeti hanganyagokkal dolgozhatnak a 2006 őszi rendőri brutalitást vizsgáló bizottság tagjai. Gulyás Gergely szerint biztosan bekérik a kormányülések felvételeit. „Nem tudjuk, hogy a kormányülésen mi hangzott el, lehet csak négyszemközt adott utasításokat a miniszterelnök, de az biztos, hogy a vizsgálat miatt szükséges, hogy a szeptemberi, októberi ülések hanganyagát megismerhessük” – közölte a Fidesz országgyűlési képviselője.

A kormányülések hanganyaga mellett magáncégeknél landolt az MNV Zrt. állami vagyonra vonatkozó, állam-, így katonai titkokat is tartalmazó adatai is. A hírTV úgy tudja: a megbízott vállalkozás külső helyszínen tárolja a titkos adatokat.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.