Az APEH-ban az elnök a csontváz

Az adóhivatal több mint egymilliárd forint járulékot szedett volna be 2008 végén a Malévtól, ám Szikora János, az APEH elnöke levéllel akadályozta meg a végrehajtást – értesült a Magyar Nemzet. A lapunknak nyilatkozó szakértő elmondta: a köztartozások behajtását csak hivatalos döntéssel lehet felfüggeszteni, egyszerű levéllel nem – számol be a csütörtöki Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2010. 06. 17. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évvel ezelőtt jogsértő módon akadályozta meg az adóhivatal elnöke a Malév köztartozásának behajtását. Megtudtuk, a légitársaság 1,17 milliárd forint járulékkal tartozott az államnak, az összeget 2008. október 13-ig kellett volna kifizetnie. Mivel a több mint egymilliárd forint nem érkezett meg az adóhivatalhoz addig az időpontig, így a szervezet három nappal később, október 16-án megindította a végrehajtást. Ennek keretében a Malév valamennyi, összesen hét banknál vezetett számlájára inkasszót bocsátottak ki.

Értesülésünk szerint a tetemes összeg azért nem kerülhetett végül az államkasszába, mert Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) most is pozícióban lévő vezetője megakasztotta a folyamatot. Szikora október 18-án elnöki levélben arra adott utasítást, hogy további intézkedésig vonják vissza a Malévval szemben kiadott inkasszókat. Az APEH Szikora levele nyomán nem szedte be a légitársaságtól az egymilliárdot meghaladó összeget – írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.