időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság javaslatait

Kongresszus előtt az MSZP: jelöltekben és jelölésben nincs hiány

MNO
2010.06.26. 12:31

Az MSZP jelölőbizottságához összesen 150 személyre 1650 jelölés érkezett, amely alapján a testület több tucat politikust hallgat meg vasárnap és szerdán  – közölte Simon Gábor a választmány ülése utáni, szombati sajtótájékoztatón.<br /><br /><strong><a href="/portal/721444">• Hiába akarják annyian Szekeres Imrét, ő kiszáll a játékból</a></strong>

A választmányi elnök elmondta: a rendkívüli kongresszus július 10-én lesz az Európai Kongresszusi Központban, Budapesten. Simon Gábor emlékeztetett arra: a kongresszus nemcsak a tisztújítással foglalkozik, hanem az ellenzéki stratégia meghatározásával is. A dokumentum – amit a kongresszuson elfogadnak majd – fontos eleme lesz majd többek között az értékelés, és szó lesz benne az alapértékekről, a baloldaliságról, valamint az erkölcsi önvédelmi rendszer megerősítéséről. Hangsúlyozta: az MSZP-nek meg kell tanulnia, hogy felelős kormánypártból felelős ellenzéki párttá váljon. Egy jó minőségű ellenzéki párt ellenzékből is tudja az országot építeni – tette hozzá.

A választmányi elnök bejelentette: dokumentumban rögzítették, nem engedik, hogy ledöntsék Károlyi Mihály szobrát, és kiállnak eszmeisége mellett. Kitért arra: a választmány az önkormányzati választással kapcsolatban elfogadta azt a politikai megállapodást, amelyet a jelölteknek alá kell írniuk. Ez tartalmazza egyebek mellett azt, hogy a jelöltek megválasztásuk esetén nettó tiszteletdíjuk 15 százalékát befizetik az MSZP kasszájába.

Kérdésre válaszolva beszámolt arról: a pártelnöki posztra nemcsak Mesterházy Attila kapott jelölést, de a jelöltek közül eddig ő az egyetlen, aki bejelentette, hogy vállalná is a posztot. Az MTI úgy tudja, a választmányi ülésen szimpátiaszavazás volt a testület jelenlegi elnöke mellett. A posztra több más politikus is kapott jelölést az elmúlt napokban.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.