időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Mesterházy nyugodtan várhatja az MSZP kongresszusát

MNO
2010.06.25. 05:27

Az MSZP elnöki posztjára Mesterházy Attila kapta a legtöbb jelölést, és várhatóan nem akad kihívója a Népszabadság szerint, amely úgy értesült: az MSZP országos vezetése tagjainak, illetve a pozíciókra jelölteknek két napjuk van arra, hogy jelezzék, elfogadják-e a pártszervezetek jelöléseit, és elindulnak-e a július 10-i kongresszus tisztújító megmérettetésén.

A lap információi szerint az összes (körülbelül húsz) betölthető vezetői posztot figyelembe véve közel száz jelölés érkezett, azaz a szórás meglehetősen nagy. Az bizonyosnak látszik, hogy az elnöki posztra Mesterházy Attila kapta a legtöbb jelölést. Az elnökhelyettesi posztra (ebből az alapszabály szerint több is lehet, de várhatóan csak egyet, esetleg kettőt választanak majd) Molnár Csaba kapta a legtöbb ajánlást, a volt kancelláriaminiszter azonban még nem döntötte el, hogy indul-e, és nem válaszolt még Szekeres Imre jelenlegi elnökhelyettes sem, aki várhatóan szombaton közli döntését – írta a lap.

Megküldte levelét viszont a Katona Béla vezette jelölőbizottságnak Hiller István és Ujhelyi István. A volt kulturális minisztert elnökségi tagnak és választmányi elnöknek jelölték, de Hiller közölte: formális tisztséget nem ambicionál. Ujhelyi majd minden pozícióra kapott jelölést (pártelnökit is), az Országgyűlés alelnöke viszont kijelentette: az ellenzéki lét újjáépítésében most felesleges a funkcióhalmozás – írta a Népszabadság.

A lap szerint komoly érdeklődés a választmány elnöki székéért mutatkozik: a jelenlegi vezető Simon Gábor mellett Botka László is erősen esélyes, de elfogadta az erre való jelölést Szanyi Tibor is.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.