időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Semjén: Természetes, hogy meghallgattuk Baloghot

MNO
2010.06.22. 14:24

A nemzet egységének megjelenítését emelte ki az MSZP államfőjelöltjének gondolatai közül Semjén Zsolt, miután a Fidesz–KDNP frakcióülésén meghallgatták a jelöltet kedden a Parlamentben.<br /><br /><a href="/portal/720610" target="_blank"><strong>• „Vidám és mosolygós Magyarország” – színt vallott az MSZP jelöltje + Képriport</strong></a>

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy a köztársasági elnök jelölése olyan súlyú, hogy természetes, hogy meghallgatják Balogh András gondolatait és elképzeléseit. A KDNP elnöke felidézte, hogy amikor kisebbségben voltak, a szocialisták is megtették azt a gesztust, hogy meghallgatták Mádl Ferencet. Semjén Zsolt kiemelte: a jelölt nagyon pontosan említette beszédében a nemzet egységének megteremtését, ami a magyar alkotmány szellemiségéből és szövegéből is következik.

A XX. század történelme folyamán a magyar nemzet részint Trianon, részint a XX. század viharai nyomán „egy háromlábú székhez” hasonlítható – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus, hozzátéve: az egyik láb az anyaország magyarsága, a másik a Kárpát-medence magyarsága, míg a harmadik az emigráció magyarsága.

Semjén arra volt kíváncsi, hogy a jelölt milyen formában gondolja a nemzet egységének megjelenítését, a határon túli magyarokkal való egységet, beleértve az autonómia kérdését s az amellett való kiállást.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.