Nem adta vissza a mandátumát Wieszt, nincs meg a többség

A vesztegetés gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Wieszt János volt szocialista, jelenleg független képviselő nem adta vissza fővárosi mandátumát, így a közgyűlés csütörtöki ülésén nem lesz többsége a szocialista és a liberális képviselőknek a döntések meghozatalához.

MNO
2010. 07. 07. 11:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI megkeresésére a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája szerdán azt közölte, Wieszt János eddig nem adta vissza a mandátumát, így továbbra is a Fővárosi Közgyűlés tagja. Wieszt János a közgyűlés június 3-i ülésén ült a függetlenek közé. Akkor azt mondta, politikai támadást indítottak ellene, és az elhíresült videó (melyen egy borítékot vesz át) nem bizonyít semmit.

A fővárosi és XI. kerületi képviselő május 31-én közleményt adott ki, ebben egyebek mellett azt írta: „Saját pártom hozott nehéz helyzetbe, miközben a becsületemet védem egy aljas és nemtelen támadással szemben. A rólam készült felvétel hazug, manipulatív és szerkesztett, egyetlen célja a lejáratásom”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.